fürdőszoba Optikai trükkök a kisebb fürdőszobákhoz a nagyobb térhatás ...
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Optikai trükkök a kisebb fürdőszobákhoz a nagyobb térhatás érdekében

Ha a fürdőszoba témáról beszélünk, akkor általánosságban elmondhatjuk, hogy ez lakásunk egyik legkisebb helyisége. Amennyiben meglévő otthonunkban szeretnénk a fürdőszobát felújítani, akkor bizony alaposan érdemes átgondolni, hogy mit szeretnénk pontosan.

Sajnos a helyiség ilyenkor adott, s nem sok esetben van lehetőség bővítésre. Emiatt kiemelten fontos már legelsőnek eldöntenünk, hogy például egy kádat, vagy éppen egy zuhanykabint szeretnénk beépíteni a helyiségbe.

Alább összeszedtünk pár hasznos tippet és trükköt, hogy hogyan varázsolhatjuk kicsit nagyobbá a fürdőszobánkat – legalábbis optikailag. 


A világos tónusok a fürdőszoba barátja

A világos színek és fényes felületek használata kisebb fürdőszobában elengedhetetlen. Ameddig a világosabb színek letisztultságot és nagyobb térhatást keltenek vizuálisan, addig a sötétebb, melegebb tónusok inkább az eleganciát hozzák előtérbe,

Amennyiben kisebb fürdőszobával rendelkezünk, használjunk világos színeket a falakon és a burkolatokon, vagy akár a szekrényeken. Ajánlott például fehér, krém vagy pasztellszínek között válogatni, hiszen ezeknél bontakozik ki igazán a nagyobb térhatás érzete. Ezek a színek tágítják a teret és nagyobb fényt tükröznek vissza, ami optikailag növeli a fürdőszoba méretét. 

Fontos, hogy használjunk fényes felületeket, hiszen azok is sokat dobnak.  Például egy csillogó csempe, vagy üvegmozaik sokat emel az összhangon és növeli a fürdőszoba fényvisszaverődését és térérzetet.


A megfelelő tükrök csodákra képesek

Egy közös van minden fürdőszobában, az pedig a tükrök használata. Egy-egy tervezés folyamán pedig mindig felmerül a kérdés, hogy milyen alakú és mekkora tükröt építsünk be a fürdőszobába, hogy az elnyerje tetszésünket és jobb térhatást keltsen. 

Elmondhatjuk, hogy egy gondosan megválasztott tükör sokat dob a helyiségen. Viszont a trükk az, ha keret nélküli tükröt választunk és építünk be a fürdőszobába, akkor az nagyobb térhatást kelt. Mi több, ha olyan tükröt vásárolunk, amely világítással ellátott, akkor ott még inkább fokozhatjuk az optikai trükköt a nagyobb térhatás érdekében.

A tükrös trükk az egyik legjobb megoldás arra, hogy nagyobbá varázsoljuk optikailag a fürdőszobánkat. 


A falra építhető polcok fontossága

Elsőre talán nem is gondolnánk, de az úgynevezett lebegő polcok is nagyon sokat dobnak a tágas térhatáson. De ide sorolhatjuk akár a falsík alatti WC szettet egyaránt, valamint a szintén lebegő WC kagylót.

Ha kicsi a fürdőszoba és nagyobb térhatást szeretnénk elérni vele, akkor mindenféleképpen érdemes a falra szerelhető bútorokat előnyben részesíteni. Ez nem csak nagyobb térhatást kelt, de egyben helytakarékosabb, valamint sokkal könnyebben tisztítható a padló a helyiségben.

Ha lehetőség van, akkor falba épített polcokat is lehet használni, alkalmazni például a tusfürdők, vagy egyéb kozmetikai szerek tárolására. Egy ilyen falba épített megoldással lehetőségünk van arra is, hogy szekrényeket váltsunk ki, ami újabb helymegtakarítást eredményez.


A megfelelő megvilágítás fontossága

Cikkünk elején már kitértünk rá, hogy miért fontos a világosabb színeket használni. Azonban érdemes a világításról egyaránt szót ejteni, hiszen esti időszakban, mikor már a nap sem süt be, akkor bajban találhatjuk magunkat.

Egy fürdőszoba úgy jó, ha gazdag fény árad benne. Emiatt kiemelten fontos, hogy több, illetve erősebb fényforrást helyezzünk el, hiszen egy esti borotválkozásnál igazán hasznos lesz. S mivel itt is fényforrásról beszélünk, a világosabb tónusok az este folyamán is tágasabb térhatást keltenek majd szeretett fürdőszobánkban.


Ha fürdőszoba, akkor bizony Szerelvényáruház! Webshopunkban számos fürdőszobai kiegészítő és szerelvény található meg, amelyek mindig szükségesek egy felújítás alkalmával. Nézz szét oldalunkon, hiszen számos kiegészítőt kínálunk, ha pedig több szerelvényre és kiegészítőre lenne szükséged, akkor vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot és kérj árajánlatot.

Hozzászólások

Írj hozzászólást