szigetelés Rezsicsökkentés megfelelő szigeteléssel
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Rezsicsökkentés megfelelő szigeteléssel

Rezsicsökkentés megfelelő szigeteléssel

Ha van egy szó, mely az utóbbi hetek és hónapok folyamán az ember hátán jön ki, az a rezsicsökkentés. Nem csoda, hiszen a jelenlegi helyzetnek köszönhetően alaposan elszaladtak a rezsiárak, legyen szó akár gázról vagy áramról. Mióta a kormány bejelentette a rezsicsökkentés rezsicsökkentését, azóta ugrottak bele magyarok ezrei az otthonaiknak az energetikai korszerűsítésébe. Ilyen például a szigetelés, amivel sok energiát és pénzt takaríthatunk meg a hűvösebb hónapok alatt.

Kinek éri meg a szigetelés?

Lassan, de mindenki megkapta a bejelentés óta az első, akár a második gázszámláját. Beszámolók alapján van, ki ugyanannyit fizet, illetve van, ki jóval többet. Ez a beállított átalánynak köszönhető, míg tényleges elszámolás mindenki számára egy megadott időben van egy évben. Lehet, hogy most még sokan nem fogják érezni a megnövekedett rezsiárakat, azonban egy biztos: minden ember számára megéri saját otthonát szigetelni.

A statisztika kimutatja, hogy sajnos nem olyan fényes idehaza a helyzet, mint elsőre gondolnánk. Magyarországon nagyjából 2,7 millió családi ház van, azonban ezeknek csupán 10-15 százaléka éri el a DD, vagy CC energetikai besorolást. Mi több, a lakóingatlanok mindösszesen 10 százaléka épült a 2000-es évek után, így statisztika alapján megközelítőleg 1,7-1,8 millió otthont kellene komplexen felújítani, szigetelni.

Mitől jobb egy újonnan szigetelt ház, lakás?

Mindegy, hogy régebbi, vagy újabb építésű otthonról beszélünk, egy biztos, a szigetelés mindig megéri, akár már rövidebb távon is. Szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a szigetelés esetében fontos, hogy ne csak egy-két helyiséget szigeteljünk, hanem kompletten az egész házat a tetőtől és padlástól kezdve a pincefödémen át a homlokzatig. A szigetelés esetében nem érdemes a részlet megoldásokat nézni, hiszen egészben kell gondolkodni, mivel a saját bőrünkön és pénztárcánkon fogjuk érezni az eredményt.

Tudni érdemes, hogy egy átlagos magyar családi ház esetében a falakon keresztül 30-40 százalék, a nyílászárókon keresztül 15-20 százalék, míg a padlón át újabb 10-15 százaléknyi hő is eltávozhat. Ergo mondhatjuk, amennyiben egy ház nincs megfelelően szigetelve, valójában az utcát fűtjük, hiszen rengeteg hő távozik otthonunkból fölöslegesen.

Hogyan csökkenthető a rezsi szigeteléssel?

Mindenekelőtt érdemes megjegyezni, hogy egy megfelelő szigeteléssel akár egyharmadára csökkenthetjük a rezsiköltségeket. A jelenlegi helyzetben kritikus szempont, ugyanis azok, kik gázzal fűtenek, azok a megjelölt mennyiség elfogyasztása fölött már több, mint hétszeres árat fizetnek. Egy megfelelő szigetelés által pedig elérhető, hogy kevesebb gázt használjunk, így könnyen benne maradhatunk a rezsicsökkentett árszabásban. 

Mikor kezdjek bele?

Ahogyan a magyar mondás tartja, már tegnap érdemes lett volna belekezdeni. Előre sajnos nem sokan láthattuk, hogy milyen helyzetek alakulnak ki. Mióta elszabadultak a rezsiárak, azóta egyre többen keresnek meg szakembereket a szigetelés miatt. Nem kizárt, ha most vágunk bele, akkor bizony hosszas hónapokat kell várnunk, mire megvalósul a projekt. Ugyan az árak most az egekben vannak, de egyszer újra normalizálódnak majd. Nem csak a jelenlegi helyzetet érdemes nézni, hanem a későbbit egyaránt, hiszen ahogyan korábban is jeleztük, akár egyharmadára csökkenthetjük a rezsiköltségeinket a megfelelő szigeteléssel.

Mennyit takaríthatok meg vele?

Hogy mennyi takarítható meg a megfelelő szigetelés által az egy nagyon jó kérdés, hiszen minden háznak mások és mások a paraméterei, így eltérő választ kapunk. Kérdés, hogy milyen magának az épületnek a tagoltsága, tájolása, mennyire szigetelnek a nyílászárók és hasonló dolgok. Ha szerencsések vagyunk és a szigetelésen kívül minden más adott, akkor esetekben nem kizárt, hogy egyharmadára csökkenthetőek a kiadások. Viszont, amennyiben nem annyira optimális az épületünk tagoltsága, tájolása, még akkor is elmondhatjuk, hogy nagyjából 40-50 százalékkal vehető vissza hidegebb hónapok alatt is a kiadásaink.

 

Nézz szét webshopunkban, ugyanis számos termék közül válogathatsz a téma kapcsán. Amennyiben van olyan berendezés, melyet jelenleg nem találsz a kínálatunkban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az erre dedikált aloldalunk segítségével és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, hogy a lehető legjobb megoldást kínálják.

Hozzászólások

Írj hozzászólást