nyílászáró Nyílászáró csere: csak okosan!
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Nyílászáró csere: csak okosan!

Nyílászáró csere: csak okosan!

Ha lakásfelújításról beszélünk, akkor a sok kérdés közepette gyakran merül fel az is, hogy mégis milyen állapotúak a nyílászárók? Valóban megérettek a cserére, vagy még kibírnak pár évet? Az esztétikai szempontokon túl az energiatakarékosság a legfontosabb tényező, hiszen a tapasztalatok alapján télen, a fűtési költségek jelentősen csökkenhetnek, ha megfelelő nyílászárókat építtetünk be.

 

Miért fontos odafigyelni a nyílászáróra?

A régebbi ingatlanoknál gyakran jelentenek problémát az elavult nyílászárók. A legnagyobb gondot az okozza, hogy nem már szigetelnek megfelelően, elavultak és az időjárás is megette őket az idő teltével. Ekkor érezhetjük azt télen, hogy hiába fűtünk szinte maximális fokozaton, mégis hideg van a házban, vagy éppen az adott helyiségben. Fontos megjegyezni, hogy ezekben az esetekben nem csak maga a szerkezet a hibás, hanem általában vele együtt az ablaküveg minősége is, amelyből hiányzik a hőszigetelés.

 

Mire figyeljünk, ha cseréltetni akarunk?

Az esztétikán kívül a nyílászáró cseréjénél érdemes odafigyelni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik. A mai műanyag ablakok két fontosabb részből állnak: a hőszigetelő üvegből és magából a műanyag keretből.

Ezek számos előnnyel bírnak, mint például:

·         könnyedén megszabadulhatunk a páralecsapódástól a téli időszakban

·         jó hang és hőszigetelést biztosít

·         az ablaküvegek kezelve vannak, ezért megszűrik a hőáramlást, de ugyanakkor beengedik a természetes fényt a lakásba

·         a kívülről érkező hideg levegő, a keretben kialakított kamráknak köszönhetően felmelegszik, így sokkal kisebb a hő veszteség

 

Miben segíthet egy új nyílászáró az otthonunkban?

Ugyan a nyílászáró csere nem jár kevés munkával, illetve nem nevezhetjük olcsó befektetésnek sem, azonban mégis, hamar megtérül. Már az első fűtési időszakban is érezni fogjuk a megtérülést, ugyanis ameddig korábban azt érzékeltük, hogy nehezen melegszik fel otthonunk, addig ebben az esetben már sokkal gyorsabban. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy magát a hőt is jobban tartja, ergo kevesebb energia áramlik ki házunkból a fűtés során.

 

Hideg kint, meleg bent!

Manapság ez az új nyílászárók előnye, hogy rendkívül jól szigetelnek, valamint nem utolsó sorban, jól is néznek ki. Ameddig télen kemény mínuszok uralkodnak, addig bent, a szoba melegében érezni nem fogjuk mindezt – kivéve akkor, ha hosszas időn át szellőztetünk, ugyanis ebben az esetben tudja csak belopni magát a hideg.

 

Nyílászáró mellett gondoskodj a megfelelő fűtésről is!

Magyarországon még mindig a gáz a legnépszerűbb fűtési rendszer. A legtöbb háztartásban elavult kazánt találhatunk meg, azonban aki a nyílászáró csere mellett egy igazán energiahatékony megoldást szeretne kialakítani, annak mindenféleképpen érdemes egy kondenzációs gázkazánnal szemezgetnie. Nem csak, hogy kevesebbet fogyaszt egy hagyományos gázkazánnal szemben, azonban ezzel párhuzamosan nagyobb hatásfokot is ígér, ami a későbbiek folyamán meglátszik majd a gázszámlánkon egyaránt.

 

Nézz szét nyugodtan webshopunkban, ugyanis számos termék közül válogathatsz, amivel energiatakarékosabbá teheted saját otthonod a téli időszak alatt egyaránt. Amennyiben van olyan berendezés, melyet jelenleg nem találsz a kínálatunkban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az erre dedikált aloldalunk segítségével és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, hogy a lehető legjobb megoldást kínálják.

Hozzászólások

Írj hozzászólást