víztakarékos Ingyenes víztakarékossági csomag: a környezet és a pénztárca ...
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Ingyenes víztakarékossági csomag: a környezet és a pénztárca védelmében!

Napjainkban kiemelten fontos a víztakarékosság, de ugyanez igaz, ha áramról, vagy éppen gázról beszélünk. A Prelátor programnak köszönhetően pedig egy lépést tehet meg Ön is a takarékosság jegyében.

 

Több mint 20 millió liter megtakarított ivóvíz

A Perlátor Program résztvevői tudatos fogyasztásukkal eddig már 20.081.250 liter értékes ivóvizet takarítottak meg. Ezen számok is bizonyítják, hogy a közös erőfeszítések jelentős hatással lehetnek a vízfogyasztás csökkentésére. Bízunk benne, hogy ennek akár a többszörösére is növelhetjük ezt az értéket, hozzájárulva a fenntartható jövőhöz.

 

Miről szól maga a program?

A program az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre, amelynek célja a közüzemi számlák csökkentése a lakosság körében. Az általunk összeállított egységcsomagok segítenek a víz- és csatornadíjak, valamint a meleg víz előállításához szükséges energia megtakarításában.

A Perlátor Programban magánszemélyek és önkormányzatok egyaránt ingyenesen vehetnek részt, és egységcsomagokat biztosítanak az igénylők számára. Ezek a csomagok különféle vízcsapokba és zuhanyokba szerelhető áramlásszabályzókat tartalmaznak, amelyek akár 40%-kal is csökkenthetik a vízfogyasztás mértékét.

 

Miért érdemes részt venni a programban?

Képzelje el, hogy minden alkalommal, amikor megmossa a kezét, mosogat, vagy zuhanyzik, közben a megtakarított forintok is gyűlnek a pénztárcájában. Egy átlagos négyfős család évente körülbelül 95 000 forintot tud megspórolni a program segítségével éves szinten.

Ez a megtakarítás nemcsak a vízdíjak csökkentésével, hanem a meleg víz előállításához szükséges energia megtakarításával is jár, legyen szó áramról vagy gázról. Az ingyenes víztakarékossági csomagokkal átlagosan körülbelül 40% vizet lehet megspórolni, ami jelentős költségcsökkentést eredményezhet éves szinten a vízszámlából.

 

Mit tartalmaz a csomag?

A Perlátor Program keretében egy egységcsomagot kap, amely újrahasznosított papírból készült dobozokban érkezik. Az egységcsomag tartalmazza a vízmegtakarítást eredményező eszközöket – perlátorokat, áramlásszabályozókat és egy perlátor kulcsot –, valamint egy használati utasítást.

·       3 db Perlátor: A perlátor a kézmosás és a mosogatás vízigényének csökkentésére alkalmas, névleges teljesítménye 4 l/perc.

·       2 db Áramlásszabályzó: A zuhanyzás vízigényének csökkentésére szolgál, névleges teljesítménye 6 l/perc.

·       1 db Perlátor kulcs: A kulcs segítségével a perlátor könnyen beszerelhető a csaptelepek többségébe anélkül, hogy a csapon sérülést okozna.

·       1 db Útmutató: A használati utasítás pontos és részletes leírással és képekkel szolgál, ezért a beszereléshez vízszerelőre nem lesz szükség.

 

Hogyan működik?

A Perlátor egy olyan sugárszabályozó, amely a csaptelep fúvókáiból kiáramló víz mozgási energiáját felhasználva levegőt szív be, és a vízbe kevert levegő-gyöngyökkel csökkenti az átfolyó víz mennyiségét. Ezáltal csökken a vízfogyasztás, miközben a vízsugár erőssége megmarad.

Az áramlásszabályzó egy gyűrű alakú eszköz, amely a csaptelep zuhany kifolyója és a zuhanycső közé szerelhető. Az átfolyás mennyiségét korlátozza, de itt nem levegő kerül a vízhez, hanem az O-gyűrű és az ülőfelület közötti kölcsönhatás határozza meg az áramlási sebességet. Ez biztosítja, hogy a víznyomás változásaihoz alkalmazkodva mindig optimális mennyiségű víz áramoljon át.

 

Környezetvédelmi előnnyel jár

A víztakarékos eszközök használatával nemcsak a közüzemi számlák csökkennek, hanem hozzájárulnak a környezetvédelemhez is. Azáltal, hogy kevesebb vizet és energiát használunk, csökkentjük a pazarlást és a környezet terhelését, egy élhetőbb jövőt biztosítva ezzel a következő generációk számára.

 

A Perlátor Program egy kiváló lehetőség mindazok számára, akik szeretnék csökkenteni vízfogyasztásukat és közüzemi számláikat, miközben aktívan hozzájárulnak a környezetvédelemhez. Az ingyenesen biztosított egységcsomagok és az egyszerű beszerelés lehetővé teszik, hogy mindenki részt vehessen a programban, és élvezhesse annak előnyeit.

Bővebb információk a Prelátor Program honlapján érhetőek el, ha pedig csaptelepekre van szükség, akkor webshopunkban számos termék megtalálható.

Hozzászólások

Írj hozzászólást