honeywell Honeywell szén-monoxid érzékelő
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Honeywell szén-monoxid érzékelő

Mi is az a szén-monoxid érzékelő és mire jó? Lényegében olyan szén-monoxid (CO) riasztóról beszélhetünk, amelyek szén-monoxid érzékelővel van ellátva és a gáz veszélyes koncentrációjának fennállásakor hangjelzést ad ki.

Ajánlott minden olyan családi házba, akár lakásba beszerelni egy-egy érzékelőt, ahol fa, vagy gáztüzelésű kazánnal történik a fűtés, valamint amely egy zajos, szmogos környéken található.

 

A szén-monoxid veszélyei

A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan az ember és háziállatok számára is erősen mérgező gáz. Néma gyilkosnak is nevezik, mert nem látjuk és nem érezzük. A mérgezés bármilyen zárt térben, bárkivel megtörténhet kivétel nélkül. A CO-mérgezés kezdeti tünetei a megfázáshoz vagy influenzához hasonló fáradtsággal és fejfájással jelentkeznek, de a hosszú kitettség, vagy a hirtelen felépült magas koncentráció zavartsághoz, fáradtsághoz és eszméletvesztéshez is vezethet és akár halálos kimenetelű is lehet.

A szén-monoxid olyan tüzelőanyagok tökéletlen égése során keletkezik, mint a háztartásban használt gáz, fa, szén, faszén, fűtőolaj, paraffin, vagy az autóknál az üzemanyag.

Ki van veszélyben? Mindenki ki van téve a CO-mérgezés veszélyének otthonában, de a gyerekek, a várandós kismamák, az idősek és a háziállatok egyaránt kiemelten veszélyben lehetnek.

 

A szén-monoxid szivárgás lehetséges esetei

A szén-monoxid mérgezést kiváltó leggyakoribb okok között a következők lehetnek:

·       A cirkóberendezés meghibásodása

·       A rossz állapotú, korszerűtlen kémény

·       A kipufogógáz felhalmozódása zárt térben (általában a garázsban)

·       Zárt térben, hermetikusan záródó nyílászárók között üzemeltetett fűtőkészülék, amelyek belső levegőt használnak

 

A szén-monoxid a mindennapi életben leggyakrabban úgy képződik, hogy a fűtőberendezésben nem teljesen ég el a tüzelőanyag. Ha az égéstermékek elvezetése nem megfelelő, a szén-monoxid a lakásba juthat és felgyűlhet. A legtöbb szén-monoxid baleset télen történik. Zárt, vagy akár részben zárt helyen működtetett autómotor mellett is felszaporodik a szén-monoxid.

 

Honeywell R200C szén-monoxid érzékelő bemutatása

Mindennél fontosabb a megelőzés! Emiatt évente legalább egy alkalommal érdemes szakembert hívni és átvizsgáltatni a háztartásban szereplő kazánokat, berendezéseket, valamint keményeket egyaránt.

A megelőzés másik fajtája továbbá, ha egy szén-monoxid érzékelőt szerelünk fel lakásunkba. Ilyen például a Honeywell R200C, amely extra vékony kialakítású, 48 órán át tárolja a riasztási eseményeket, IP44 védettséggel rendelkezik, valamint hiba esetén 9 órán át jelez. Magán a készüléken 10 év élettartam garancia van, így hosszútávon gondolkodhatunk vele, valamint kisebb méretének köszönhetően szinte észrevétlenül felszerelhetjük a ház bármely szobájába.

 

Nézz szét nyugodtan webshopunkban, ugyanis számos egyéb termék közül válogathatsz. Amennyiben van olyan berendezés, melyet jelenleg nem találsz a kínálatunkban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az erre dedikált aloldalunk segítségével és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, hogy a lehető legjobb megoldást kínálják.

Hozzászólások

Írj hozzászólást