fürdőszoba tervezés Fürdőszoba tervezés - tippek és trükkök
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Fürdőszoba tervezés - tippek és trükkök

A fürdőszoba tervezés egy nagyon fontos feladat, hiszen ilyenkor több évre terveznek az emberek, így emiatt szükséges előrelátónak lenni. Fontos szempont a megfelelő kialakítás és funkciók meghatározása. 

Első lépésként érdemes végig gondolni, hogy milyen célokra használjuk majd a fürdőszobát. Szeretnénk-e egy kényelmes zuhanyzót, egy tágas kádat, vagy akár mindkettő jöhet? Szükség van egy dupla mosdóra, esetleg egy nagy tükrös bútorra? 

A fürdőszoba tervezés során fontos, hogy az elképzeléseink és igényeink alapján tervezzük meg a fürdőszobát, hogy minden szükséges funkciót kielégítsen és a mindennapi rutinunkat megkönnyítse.


Fürdőszoba tervezés esetén mire érdemes odafigyelni?

Az egyik legfontosabb szempont az elrendezés és a tér kihasználása egy fürdőszoba tervezés során. Gondoljunk csak a különböző funkciókra, mint például a zuhanyzó, a kád, a mosdó, vagy a WC elhelyezésére. Fontos, hogy a leggyakrabban használt elemek könnyen elérhetők legyenek és legyen elegendő mozgásterünk. 

Használjunk praktikus tárolókat és polcokat a helyiségben, hogy rendszerezett és rendezett legyen. Emellett érdemes kihasználni a fali és sarokterületeket is a tároláshoz, hiszen itt is sok helyet spórolhatunk meg. Lényeg, hogy praktikusan tervezzünk, használjunk ki minden rendelkezésre álló teret, így érdemes olyan bútorokat kiválasztani, amelyek megadják ennek lehetőségét.


Fontos a tárolási lehetőség!

A tárolási lehetőségek rendkívül fontos a fürdőszoba tervezés során. Gondoljunk előre arra, hogy hol fogjuk például tárolni a törölközőket, piperecikkeket és egyéb fürdőszobai kellékeket. Használjunk praktikus tárolórendszereket, mint polcokat, fiókokat és szekrényeket, hogy minden szükséges dolgot rendezetten és könnyen elérhető módon tudjunk elhelyezni.

Ne felejtsük el kihasználni a rendelkezésre álló helyet, például a már említett falakat és a sarokterületeket, hogy maximálisan ki tudjuk használni a tárolókapacitást. Egy beépített sarokszekrényben sok lehetőség rejlik, hiszen tökéletes törölközők, tisztálkodási szerek, vagy egyéb fürdőszobai kiegészítők tárolására.


Megfelelő, színek, anyagok és stílus kiválasztása

Egy fürdőszoba tervezés esetén az egyik legnagyobb hangsúlyt mindig a saját komfort szabja. Kezdve attól, hogy milyen színösszetételt válasszunk, milyen legyen a különböző kiegészítők megjelenése és stílusa. Az anyagok és színek kiválasztása meghatározza a fürdőszobánk hangulatát és stílusát. 

Válasszunk időtálló anyagokat, amelyek ellenállnak a nedvességnek és könnyen tisztíthatóak. Például, a csempék és padlóburkolatok legyenek vízállóak és egyben könnyen karbantarthatóak. A színek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a fürdőszoba méretét és természetes fényviszonyait. A világosabb színek tágítják a teret és frissességet kölcsönöznek, míg a sötétebb színek eleganciát és melegséget adnak. Kombináljunk harmonikusan az anyagokat és színeket a stílusos megjelenés érdekében.


Praktikus extrák a tökéletes komfort érdekében

A megfelelő világítás rendkívül fontos a fürdőszoba tervezés alkalmával. Kombináljunk természetes fényt mesterséges világítással, hogy a helyiség világos és barátságos legyen. Használjunk megfelelő mennyiségű és elrendezésű világítótesteket a különböző területeken. 

Például a tükörvilágítás fontos a pontos sminkeléshez és borotválkozáshoz. A hangulatvilágítás pedig kellemes atmoszférát teremt a fürdőszobában. Fontos, hogy a világítás szabályozható legyen, hogy alkalmazkodhassunk az aktuális igényeinkhez.

A fürdőszoba tervezés során gondoljunk a praktikus extrákra egyaránt, amelyek még kényelmesebbé és funkcionálisabbá teszik a helyiséget. Például, beépített hangszórórendszerrel zenélhetünk fürdés közben, vagy érintőképernyős vezérlővel irányíthatjuk a fürdőszoba funkcióit. Emellett fontos a megfelelő szellőztetés és a padlófűtés, vagy törölközőszárító radiátor beépítése.


A fürdőszoba tervezés egy nagyon izgalmas és egyben kreatív folyamat. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy hosszas ideig eltarthat a tervezés, mire saját, álomfürdőszobánkat megtervezzük. Természetesen érdemes hosszú távban gondolkodni, minőségi termékeket beszerezni, hiszen ez az alapja mindennek.

Nálunk, a Szerelvényáruháznál sok fürdőszobai kiegészítő található meg, így érdemes szétnézni webáruházunkban. Ha esetleg kérdés merül fel, nem találsz egy terméket, vagy egyedi árajánlatot kérnél, akkor látogass el az erre dedikált aloldalunkra.

Hozzászólások

Írj hozzászólást