autóklíma fertőtlenítés Autóklíma fertőtlenítés házilag
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

Autóklíma fertőtlenítés házilag

Az autóklíma fertőtlenítés egy nagyon fontos és elengedhetetlen téma a járművek belső tisztaságának megőrzése érdekében. Nem hiába, hiszen a klíma rendszerében a meleg és nedves környezet ideális táptalajt biztosít a baktériumok és a penészgomba számára, melyek könnyedén szaporodnak. Ezek az ártalmas mikroorganizmusok káros hatással lehetnek az egészségre, ami mellett még kellemetlen szagokat is okozhatnak az autó belső terében. A jó hír azonban, hogy az autóklíma fertőtlenítése házilag is megoldható.


Tisztaság a lelke mindennek

Az autó klímaberendezése hűtőrendszerrel működik, amely a levegőt keringeti a jármű légterében. Ha a rendszer piszkos, vagy eldugult, akkor a levegő nem tud megfelelően áramolni, így az rossz hatással lehet a klímaberendezés hatékonyságára és az autóban tartózkodók egészségére egyaránt, ezért kiemelten fontos az autóklíma fertőtlenítés.

Ha a klímaberendezés piszkos, akkor a rendszerben baktériumok, gombák és penészgombák is elszaporodhatnak, amelyek levegőbe kerülve allergiás reakciókat és légúti problémákat okozhatnak az utasoknak a kellemetlen szagok mellett. A piszkos klímaberendezés nem utolsó sorban pedig csökkentheti a hűtési teljesítményt, amely magasabb üzemanyag-fogyasztást és meghibásodásokat eredményezhet végső soron.


Fontos a megfelelő védekezés és megelőzés

Az egyik legnépszerűbb és hatékony módszer az autóklíma fertőtlenítésére a Loctite Hygiene spray. Ez a speciális spray hatékonyan távolítja el a kellemetlen szagokat és a baktériumokat, így védi az autó klímaberendezését a további szennyeződésektől. A Loctite Hygiene spray-t könnyen használhatjuk, hiszen magát a spray-t egyszerűen be kell fújni az autó klímaberendezésébe zárt ablakok mellett és néhány percig működtetni a rendszert járó motor mellett, hogy az anyag bejusson a csatornákba és megölje, fertőtlenítse a baktériumokat és a szennyeződéseket.

Egy másik hatékony módszer az autóklíma fertőtlenítés kapcsán a Rothenberger Sanifresh spray használata. Ez a fertőtlenítő spray szintén hatékonyan távolítja el a kellemetlen szagokat és a baktériumokat az autó klímaberendezéséből. A Rothenberger Sanifresh használata pofonegyszerű, hiszen az előző termékhez, a Loctite Hygiene-hez hasonlóan működik és teszi a hatását. 

Fontos megjegyezni, hogy a fertőtlenítést követően ajánlott hosszú perceken át várni, majd szellőztetni a gépjárművet, nehogy emberi szervezetbe kerüljön, hiszen ártalmas lehet, ha fertőtlenítés után egyből autóba ülünk és belélegezzük a tisztítóspray-k általi levegőt.


Azt autóklíma fertőtlenítés kiemelten fontos

Az autóklíma fertőtlenítés házilag nemcsak egyszerű, de elengedhetetlen a jármű belsejének higiéniája és az utasok egészsége szempontjából egyaránt. Fontos azonban megemlíteni, hogy ezek a termékek csak átmeneti megoldást jelentenek és a rendszer folyamatos időközönkénti tisztítására egyaránt szükség van. A klímaberendezés fertőtlenítése legalább évente egyszer javasolt.

Ha nem történik megfelelő tisztítás, akkor az autó belsejében található baktériumok és gombák könnyen elszaporodhatnak. Az autóklíma rendszeres fertőtlenítése pedig segít megelőzni ezeket a problémákat, így biztonságosabbá teszi az utazást.

Az említett termékek használata mellett fontos további praktikákat is követni, például rendszeresen cserélni a szűrőket a rendszerben és a használat után hagyni az autóklímát egy ideig futni, hogy megszáradjon és az elhalt baktériumok távozzanak a rendszerből.

Amennyiben szeretnéd megőrizni az autóklímád higiéniáját és nem kockáztatni az egészséged, rendszeresen végezz házi fertőtlenítést.


Hozzászólások

Írj hozzászólást