fűtéskorszerűsítés A fűtéskorszerűsítés a pénztárcánknak is jót tesz!
telefon

Rendeléssel kapcsolatos információk:

[email protected] - Hétfő-Péntek 7:00-17:00

A fűtéskorszerűsítés a pénztárcánknak is jót tesz!

A fűtéskorszerűsítés minden évben ideális téma az emberek körégen. Főleg most, napjainkban, hiszen az elszabadult energiaáraknak köszönhetően jóval drágább télen fűteni, mint eddig bármikor. Ezért is érdemes megfontolni, hogy milyen irányban fejlesztünk tovább, hiszen jelentős pénzösszeget spórolhatunk meg egy fűtési szezon alatt. Egy fűtéskorszerűsítés pedig nem rövid, hanem sokkal inkább hosszú távra szól, amivel jelentősen csökkenthetjük a jövőbeli rezsiköltségeket.

Miért kezdjünk bele a fűtéskorszerűsítésbe?

Röviden és tömören azért, mert egy jól kiépített rendszerrel felére csökkenthetjük a fűtési költségeket. Ezek mellett pedig sokkal takarékosabb lesz maga az energiaháztartás egyaránt. Ergo minden szempontból csak jól járunk, hiszen nem csak a pénztárcánkat kíméljük hosszabb távon, hanem takarékosabb lábnyomot hagyunk magunk után.

Hogyan éri meg korszerűsíteni a fűtést?

A legtöbb családi házban és lakásban gázkazánnal fűtenek. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek többsége több évtizedes berendezés, így nem csak elavult, de a fűtési értéke sem megfelelő. Ezért érdemes egy kondenzációs kazán beszerezésén elgondolkodni, hiszen sokkal nagyobb teljesítményen üzemel úgy, hogy sokkal költséghatékonyabb, így a fűtéskorszerűsítés szempontjából környezetbarát módon működnek.

Egy kondenzációs kazán fő előnye, hogy az égéstermék már a gázkazán belsejében 45-50 Celsius fokra hűl le, míg a hagyományos gázkazánok 90 Celsius fokos füstgázt engednek a szabadba. A hagyományos kazánoknál nagyon sok energia távozik a kéményen át, míg a kondenzációs berendezéseknél ennek a fele. Voltaképp ezért energiatakarékosabb és így hozható ki a legjobb hatásfok.

Olcsóbb fűtés, korszerű berendezések

Egy megfelelő rendszer kiépítése több százezer forintba kerül, azonban az évek folyamán megtérül, hiszen kevesebb lesz a gázszámlánk. Szakemberek szerint általában 10 év körüli megtérülési időre számíthatunk, azonban ilyenkor érdemes igénybe venni a különféle programokat, melyeket az állam kínál. Jelenleg ilyen az Otthonfelújítási Program, amelyre december 31-ig lehet pályázni. Azok mellett, hogy a fűtéskorszerűsítést követően kevesebb lesz a rezsi, érdemes megemlíteni, hogy a háztartásunk károsanyag kibocsátása is csökkenni fog.

A kazán, mint az otthon melegének a szíve

Manapság számos módon fűthetünk az elektromos panelektől kezdve, klímán át a gázkazánokig mindenen. Magyarországon az egyik legelterjedtebb módszer a gázzal való fűtés. Igen, az energiaárak jelenleg az egekben vannak, de egy megfelelően kiépített és szigetelt házban kevesebb fogyasztással számolhatunk, mint amelyet az állam előírt a rezsicsökkentés keretein belül, így ezért lehet érdemes még mindig ezt az alternatívát választani.

Hogyan kezdjünk bele?

Legelső lépésként érdemes egy szakembert fogadni, akivel megbeszéljük a nézeteinket és azt, hogy mit szeretnénk, milyen irányba kívánjuk a dolgokat. A fűtéskorszerűsítés ugyan nem olcsó mulatság, de érdemes megjegyezni, hogy a magyar háztartások jelentős részében még mindig több évtizedes berendezések üzemelnek. Ezek nem csak veszélyesek lehetnek, hanem egyben az energiát is pazarolják. Egy fűtéskorszerűsítés során nem csak a gázkazánt érdemes lecserélni, hanem vele együtt ajánlott a nyílászárókat is korszerűsíteni, illetve leszigetelni a házat, ugyanis ezek hiányában sok fölösleges hő képződik, majd távozik a szabadba. Ezek elengedhetetlen feltételei a megfelelő korszerűsítésnek, hiszen így lehet igazán energiahatékonynak lenni a fűtési szezon folyamán.

 

Nézz szét webshopunkban, ugyanis számos márkás készülék közül válogathatsz. Illetve, ha van olyan berendezés, melyet jelenleg nem találsz a kínálatunkban, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az erre dedikált aloldalunk segítségével és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot, hogy a lehető legjobb megoldást kínálják.

Hozzászólások

Írj hozzászólást